Preslovljavanje

(konverzija pisma)

Izbor pisma Ćir.

Pomoću ovog tekstualnog alata možete presloviti (pretvoriti iliti konvertovati) latinicu u ćirilicu i obratno. Takođe, alat izračunava i dužinu teksta (ukupan broj znakova) i broj reči u tekstu.

Obriši Nalepi
Nalepljeno.
Dugme Nalepi ne radi u Fajerfoksu i nekim starijim pretraživačima. Nalepite tekst uobičajenim načinom.
Broj reči: 0
Dužina teksta: 0
Obriši Kopiraj
Kopirano.
Greška prilikom kopiranja. Probajte da kopirate standardnim načinom.
Broj reči: 0
Dužina teksta: 0

Napomene:

Broj reči u tekstu

Broj reči u tekstu se računa tako što se izvrši deoba teksta po razmacima i oznakama za početak novog reda (prelom teksta) i prebroji se broj tako dobijenih delova teksta (tj. „reči“).

To ne moraju biti prave reči u semantičkom (značenjskom) smislu, jer se kao „reč“ podrazumeva bilo koji deo teksta odvojenim razmacima ili novim redom. Tako će se kao reč prepoznati i neki broj ili specijalan znak odvojen razmacima (npr. „123 * 456 %“ će biti prebrojeno kao 4 reči).

Dužina teksta

Za dužinu teksta uzimaju se u obzir ne samo slova, već i znakovi interpunkcije, razmaci, oznake za novi red (prelom teksta), i uopšte, svaka vrsta znaka (karakter).

Mogu postojati razlike u dužini između ćiriličkog i latiničkog teksta, jer su u ćirilici slova „lj“, „nj“ i „dž“ posebni znaci, dok su u latinici ista slova napisana kao dvoznaci.

Eventualni prazni redovi ili razmaci na početku ili na kraju izvornog teksta se brišu u konačnom preslovljenom tekstu.

Dugme „Nalepi“

U Fajerfoksu (Mozilla Firefox) i nekim starijim verzijama pretraživača, dugme Nalepi (Nalepi) ne radi. Nalepite tada kopirani tekst na uobičajeni način.

Predlog ili prijava greške

Pišite na: info [et] cirilizator.com (pre slanja mejla, zamenite „[et]“ sa „monkey“ znakom („@“), mejl adresu prebacite u latinicu pomoću alata na ovoj stranici i obrišite eventualne razmake).

Pogledajte još: