Ћирилички сајтови на „срб“ домену

Ова страница садржи листу свих активних ћириличких сајтова на срб домену на дан 23. маја 2023.

Статистички подаци

Под тврдњом да је сајт „ћирилички“ (или „на ћирилици“) сматра се да је ћирилица основно и подразумевано писмо на насловној страни сајта.

Пошто је чест случај да поред ћирилице у извесној мери буде присутна и латиница, сматра се да је сајт ћирилички ако је најмање 60% текста написано ћирилицом.

Напомене

* У листи испод су алфабетским редоследом наведени сви ћирилички сајтови на срб домену, а у посебној листи испод ове, су наведени ћирилички сајтови који су преусмерени са срб на неки други домен (најчешће .rs, .org.rs, .gov.rs и сл.).

** Поред линкова са десне стране је дат ћирилички индекс (ЋИ) који представља степен заступљености ћирилице на насловној страни сајта (0-нема ниједног ћириличког слова; 1-сва слова на ћирилици), нпр.ЋИ=0.95, означава да је 95% текста на ћирилици.

Ћирилички сајтови преусмерени са срб на друге домене

У листи испод дати су сајтови на ћирилици који постоје као срб домен, али који, када се њихова интернет адреса унесе у прегледач, аутоматски преусмеравају на неки други домен (најчешће rs, com, net, org и сл.).

Сматра се да је сајт ћирилички ако је ћирилица основно и подразумевано писмо на насловној страни сајта, односно да је испуњен технички захтев да је најмање 60% текста написано ћирилицом (насловна страна се учитава када се у претраживач унесе основно име домена, без навођења конкретне странице у интернет адреси).

Уколико поседујете активни и доступни ћирилички сајт на „срб“ домену, а да није приказан у листи, контактирајте нас на info[et]cirilizator.com

✤✤✤