Претвори мала у ВЕЛИКА слова

(и друге промене текста)

Помоћу овог текстуалног алата можете извршити још и следеће трансформације текста:

Изворни текст: Обриши Налепи
Налепљено.
Дугме Налепи не ради у Фајерфоксу и неким старијим претраживачима. Налепите текст уобичајеним начином.
Дужина текста: 0
Претворени текст: Обриши Копирај
Копирано.
Грешка приликом копирања. Пробајте да копирате стандардним начином.
Дужина текста: 0

Корисно знати:

Опција да претворите текст тако да Свака Реч Почиње Великим Словом је нарочито згодна када имате дугачку листу са именима и презименима која су сва написана ВЕЛИКИМ или малим словима.

Тада, лако можете претворити да сва имена и презимена буду правописно написана и почну великим почетним словом.

Опција нАиЗмЕнИчНо пРоМеНљИвЕ ВеЛиЧиНе сЛоВа се користи када вашем тексту желите да дате извесни комични или гротескни тон или имате намеру да нешто исмејете.

Опција да текст буде написан ВЕЛИКИМ СЛОВИМА може да означава важност текста, али исто тако и осећање узбуђености, узнемирености и љутине. У култури комуникације на друштвеним мрежама, сва велика слова се обично тумаче као да „вичете“.

Опција да текст буде написан малим словима обично (o)даје црту лењости и немарности.

Напомене:

* У Фајерфоксу (Mozilla Firefox) и неким старијим верзијама претраживача, дугме Налепи (Налепи) не ради. Налепите тада копирани текст на уобичајени начин.

** За дужину текста узимају се у обзир не само слова, већ и знакови интерпункције, размаци, ознаке за нови ред (прелом текста), и уопште, свака врста знака (карактер).

*** Евентуални празни редови или размаци на почетку или на крају изворног текста се бришу у коначном претвореном тексту.

**** У случају да сте пронашли грешку у раду овог текстуалног алата или имате предлог које би Вам још текстуалне трансформације биле корисне, слободно пишите на: инфо [ет] цирилизатор.цом (пре слања мејла, замените „[ет]“ са „monkey“ знаком („@“), мејл адресу пребаците у латиницу и обришите евентуалне размаке).

Погледајте још: